Βράβευση του Καθηγητή Γ. Στεργίου από την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης.

Βράβευση του Καθηγητή Γ. Στεργίου από την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης.

Στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπέρτασης βραβεύτηκε ο Καθηγητής Παθολογίας και Υπέρτασης Γιώργος Σ. Στεργίου από την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης, ως ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς του στο χώρο.

Ο άνθρωπος που μου έμαθε την αρτηριακή υπέρταση (την “πίεση”) σε βάθος, που επέβλεπε τη διδακτορική μου διατριβή στο Κέντρο Υπέρτασης της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Η συνεργασία μας, που συνεχίζεται, είχε ως αποτέλεσμα δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και παρουσιάσεις σε πανευρωπαϊκά συνέδρια.

Με την υπευθυνότητα και τη μεθοδικότητα που τον χαρακτηρίζουν, αλλά και το βαθύ γνωστικό του υπόβαθρο, μου πρόσφερε πολύτιμη εκπαίδευση σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο. Με τη συνεχή καθοδήγηση, τον προσιτό του χαρακτήρα και την αγάπη του για την εκπαίδευση, μου μετέδωσε την επιμονή στην ποιότητα, την προσοχή στη λεπτομέρεια, την προσήλωση στο στόχο και άλλα στοιχεία που με εξέλιξαν ως ιατρό, ερευνητή, επαγγελματία και ως άνθρωπο.

Ακόμα μια βράβευση από όλους εμάς που τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε, κάνοντας γνωστή την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο με τις μελέτες του στην υπέρταση.